COVENS

Az Egyiptomi klán

250px-Egyptiancoven

Az egyiptomi klán nem az egyik legrégebbi, hanem a legrégebbi klán az összes közül. Vezetőjük Amun. Amun és társa Kebi, ők ketten a legöregebb vámpírok az egész világon. Mind ketten i.e. 2500-ban születtek. Mielőtt a Volturi legyőzte a románokat, ‘gyűjtő hadjáratot’ szerveztek, így az egyiptomi klán 5 év alatt teljesen megtizedelődött. Amun fejet hajtott a Volturinak, Kebi (mintha Amun árnyéka lenne) ugyanígy cselekedett. Amun, a Volturinál való élete során megfigyelte, hogy hogyan keresse a tehetséges vámpírokat. Így is tett, mikor elhagyta a Volturi klánt. Aro tudta Amun igazi szándékát, ezért Aro, mindig megfigyelés alatt tartotta Amunt. Amun először Chelsea-t találta meg és változtatta át, de Aro átcsábította Chelsea-t a gárdájába, mert különleges tehetséggel volt megáldva. Néhány év múlva Amun besorozta Demetri-t a klánjába, de most sem járt sikerrel Aro-val szemben. Demetri-t is (Chelsea-nak köszönhetően) sikerült rávennie, hogy álljon át a gárdába. Sok évszázaddal később, az 1800-as években, mikor Amun már majdnem feladta a reményt, mikor belebotlott Benjaminba, aki már emberként is nagyon különleges volt: manipulálta a tüzet. Így mikor meglátta, aznap elrabolta a fiút, és átváltoztatta. Egy templom alatti kamrában őrizte Benjamint a Volturi elől, Kebivel vadásztak neki, úgy etették a fiút. Közben Amun fejlesztette Benjanin képességeit, és kiderült, hogy nem csak a tüzet, de a földet, a levegőt és a vizet is tudja irányítani. Öt évvel az átváltozása után, Benjamin kiszökött, hogy megkeresse régi barátját Tiát, akit egy kis hozományért cserébe hozzáadták egy nála jóval idősebb férfihoz Szuezben. 2 napon keresztül feltűnés nélkül figyelte a lányt, és 2 nap múlva vette a bátorságot és éjszaka bekiáltott Tia ablakán. Tia nagyon örült Benjaminnak, és már rögtön tudta, hogy Benjaminnal akar maradni és vállalja a vámpírságot. A fiú figyelmeztette Tiát az átváltozással való fájdalmakra, de a lány hajthatatlan volt. Benjamin ásott egy üreget a sivatagban, és megharapta Tiát. 3 napig ott volt mellette az átváltozás végéig. Miután Tia átváltozott, vadásztak és visszamentek Amunhoz. Amun persze ‘tajtékzott’ a dühtől, de haragja gyorsan elillant, mert innen jött rá, hogy Benjamin tud felelősség teljesen viselkedni a külvilágban, és minden köteléket elszakított, ami köti a fiút a halandókhoz.
Amun és Kebi nem szívesen ugyan,de maradtak tanúskodni Cullenéknek a Volturi ellen, mert Benjamin megfenyegette őket, hogy felbontja a szövetséget, ha elmennek.

Amun

250px-Amun-581022_429619383747960_1019777273_n

Életrajzi információk

Született: Kr.e.,Egyiptom

Fizikai leírás

Faj: vámpír
Nem: férfi
Haj szín: fekete
Szemszín: piros, fekete (ha szomjas)
Bőrszín: olajbogyó

Család információk

Családtagok:
-Kebi (feleség)
-Benjamin (fogadott fia)
-Tia (klántárs)
Hűség: Egyiptomi klán (vezető)

Különleges jellemzők

Képességek: alapvető vámpír képességek
Különleges képességek: látja mások képességeit, tehetségét

Az egyiptomi klán vezetője. Évszázadokkal korábban a románok hatalomra akartak lépni. Miután a románok növekedni kezdtek, a vámpír világot kezdék uralni, és vámpírok, vámpírpárok egyesítették velük erejüket. Az Egyiptomi klánnak meg kellett védenie Nílus folyó völgyét. Ellentétben a románokkal, ők nem alkottak őrséget, beosztást stb. vagycsak próbálták megdönteni másik vámpír klánt. A románok sok emberi rabszolgát tartottak és úgy éltek mint az istenek. Bár egyikük sem rendelkezett semmilyen különleges képességgel.

Az egyiptomiak és a románok végül megfértek egymás mellett: ők szívélyesek egymással, de nem barátságosak. Végül a románok továbbra bővítették birodalmuk, majd megpróbálták megdönteni a jóval kisebb egyiptomi klánt. A románoknak volt ideje mozogni messze délen azonban a Volturi megtámadta őket.

Évszázadokkal később a Volturi megnyerte a háborút a románok ellen, de ez után az Egyiptomi klánt vették célba. Megfenyegették az egyiptomiakat, a kán nagy része feldühödött és megtagadták a hatalmat felettük. Ekkor Amun és Kebi átállt a Volturihoz, mert tudták hogy ha a román klánt is megdöntötték, akkor az Egyiptomiakat is megfogják és megtizedelik a klánt.

Amun-ban  egy nagyon erős túlélési ösztön van, ezért hajlandó volt meghajolni a Volturi előtt, ha az tartotta életben. Kebi kérdés nélkül követte Amunt. Azonban Amun mindig keserű maradt, amiért le kellett mondania egykori életmódjáról. Szerette az istentiszteletet, a toronymagas sivatag műemlékeket. Remélte, hogy idővel szert tehet  erőre. Tanult  Volturi módszereket, és keresett tehetséges embereket és vámpírokat.

Balszerencséjére Aro nagyon is tudatában volt Amon igazi vágyaira. Majd hagyta Amun túlélje az első helyen, példaként a többi klánnak, így látta az igazságot a Volturi ajánlatban: elhagyhatják a Volturit, viszont minden cselekedetét meg kell osztania Aro-val. Ezentúl Aro mindig szemmel tartotta Amun minden mozdulatait, így Aro képes volt azonosítani az egyéneket akiket Amun próbált beilleszkedni a klánba és  ha volt egy értékes tehetség a Volturit hívja majd először. Demetri és Chelsea egyike volt Amun tanítványi közül. De Aro átcsábította magához Chelsea-t és Chelsea oldalán, nem volt nehéz Aronak átcsábítani a tehetségeket magához (köztük Demetrivel) Amuntól. Sok más esetbenmikor nem akartak Aro-hoz csatlakozni egyszerűen bűncselekménnyel vádolta az “ellenszegülőket”. Aro élvezte hogy játszadozik Amunnal  és reménykedett abban hogy vessen véget életének.

Az évszázadok során, Amun feladta próbálkozást hogy saját tehetséges klánt alapítson. Azonban, amikor Benjaminba botlott – aki emberként Kairó utcáin bűvészkedett(irányítani tudta a tüzet) – újra álmodozni kezdett. Remete lett, miközben Benjamin-t rejtegette minden vámpírtól és embertől aki továbbíthatta volna a tehetséges vámpír létezését a Volturinak. Amun és Kebi vadászott neki, tehát soha sem hagyta el a templom alatt rejtekhelyet. Úgy bánt Benjamin-nal, mint a saját fiával, Benjamin pedig apaként tekintett Amun-ra. Majd egyszeer Benjamin kiszökött és megkereste egykori szerelmét Tiát, akit átváltoztatott és haza vitt Amunhoz. Amun persze nagyon megharagudott Benjaminra, de rá jött hogy meg bízhat a fiúban, úgyhogy a dühe hamar elszállt.

Kebi

250px-Kebi-557950_429621000414465_378606546_n

Életrajzi információk

Született: Kr.e. 2500; Egyiptom
Átváltozott: Kr.e. kb. 2500
Készítette: Amun

Fizikai leírás

Faj: vámpír
Nem:
Haj szín: sötét
Szemszín: piros, fekete (ha szomjas)
Bőrszín: olajbogyó

Család információk

Családtagok:
-Amun (társ)
-Benjamin (fogadott fia)
-Tia (klántárs)
Hűség: egyiptomi klán

Különleges jellemzők

Képességek: Alapvető vámpír képességek
Foglalkozás: rabszolga (emberi élet)

Kebi Amun rabszolgája volt, még emberi életében. A lány olyan szépséges volt, hogy Amun bele szeretett és át változtatta hogy társak legyenek. Az átváltozása után sem volt kapcsolatuk egyenlő. Mikor Amun fejet hajtott a Volturinak, Kebi kérdés nálkül követte őt, pedig ő szembe akarsz szállni a Volturival.

Kebi kevés érzelmet nyújtott mások iránt aki ismerte Amunt. Benjamin csak eltűrte mertboldoggá tette Amunt, de kissé féltékeny a fiúra. Amikor Benjamin a kánba vitte Tia-t,  Kebi örült, remélte Amun összeveszik fiúval, de nyilvánvaló volt, hogy Amunmegszerette Tia-t. Kebi reményei arról folytatódtak hogy Benjamin Tia-val együtt el hagyja a klánt. Amun féltékeny lett Benjamin szeretetére de ezt jól titkolta, Kebi még is rá jött, és elégedett volt.

Benjamin

250px-Benjamin-547723_429619517081280_308588573_n

Életrajzi információk

Született: 1790 és 1800 között; Egyiptom
Megváltozott: 1805 és 1820 között
örökös kor: 15
Készítette: Amun

Fizikai leírás

Faj: vámpír
Nem: férfi
Haj szín: fekete
Szemszín: piros, fekete (ha szomjas)
Bőrszín: olajbogyó

Család információk

Családtagok:
-Tia (társ)
-Amun (klántárs)
-Kebi (klántárs)
-névtelen távoli nagybácsi ♰
Hűség: egyiptomi klán (Olympic klán)

Különleges jellemzők

Képességek: alapvető vámpír képességek
Különleges képességek: önkontroll, manipulálni tudja a tüzet, földet, vize és a levegőt

Benjamin tagja az Amun által létrehozott egyiptomi klánnak. Egyedi különleges képessége lehetővé teszi számára, hogy fizikailag befolyásolja a természeti elemeket: tűz, víz, föld és levegő.  Amun ezért is változtatta át, mert tudta hogy Benjamin tehetséges vámpír lesz. A társa Tia, aki szintén tagja az egyiptomi klánnak.

Benjamin Kairo nyomornegyedeiben nőtt fel, anyját fiatal korában elvesztette, az apjáról semmit sem tudott, ezért később rokonokhoz került. Miután eltelt pár éve anyai nagybátyja elvitte magával az utcákra bűvészkedni. Tanított neki éneket, táncot bűvészkedést, amivel kis pénzt tudtak keresni.

Miután nagybátyja észrevette az ő furcsa képességét, az ilyen trükkökkel sokat kerestek az utcákon és Benjamin lett a család feje, aki kereste a pénz, ezért nagyon kedvesen bántak vele.

A gyerekek nagybátyja hazahozott egy lányt, egy távoli rokont úgy hívták hogy Tia. Benjamin és Tia  közel nőttek fel egymáshoz. Mikor Amun meglátta Benjamint az utcán bűvészkedni, aznap éjszaka elrabolta, és habozás nélkül megölte a fiú nagybátyját. Az átváltozás után Amun elrejtette őt a Volturitól.

Benjamin egy  templom föld alatti  kamrájában élt  öt évig, ahová Amun és Kebi hozta neki a táplálékot., és hagyhatják el a templomot. Amun vált rendkívül overprotective Benjamin, retteg az ötlet tőle csatlakozás másik coven. Ennek ellenére, Benjamin nagyon független, az ő teremtője, és nem hajlandó használni a fegyvert, bár ő nem mutat erős vágy, hogy elhagyja Amun.

Hozzászólás